• Etiquetas: Urban Plan & Landscape
  • Fecha: 2005
  • Nombre: Turó de Can Mates Park
  • Cliente: Junta de Compensación Turó de Can Mates
  • Situación: Sant Cugat del Vallés
  • Estatus: Built

Data

Situation: Turò de Can Mates
Area: 20ha
Designers: Eduard Gascón, Manel Colominas 
Associate Architect: Lupe Álvarez
Team: 
Pedro Sánchez, Inés Rivaya
Construction: Dragados
Photos: Lluís Casals, Manel Colominas


Description

Can Mates Park, with an area of approximately 20 ha, is the open public space that houses the growth of the city heading west. It is a linear park closely linked to the city's green spaces and which connects the historical center with the natural environment.

Due to this aspect, the park is strategically planned as a transitional element. With a complex geometry and topography, it provides a solution to connect the city with a more constructed treatment, geometric and landscaped, through the passage under the Vallvidrera Road. This characteristic is progressively diluted towards more native landscapes, ie. native species and controlled water resources, which formalize roads that invite us to climb to the Turó, a privileged place to view the city, fly a kite or watch the sky during the summer nights.

Awards

 
2010
Bienal de Arquitectura del Vallès.
First prize outdoor spaces: urban, landscape and civil works
FAD Awards 2010 – City and Landscape. 
Shortlisted

Publications

 
2009
Catàlogo Bienal de Arquitectura del Vallés
pg.24

If you keep surfing we consider that you consent cookies usage for analysis and custom content. For more information see Cookies Policy